Menu

An interview on innovation in healthcare - 5D therapy

	 Innovatie in de zorg - verslag van een 5Dervaring bij Sensiks.

 

 

Even uit de realiteit

“Een 5D ervaring”, zo omschrijft een van mijn collega’s de belevenis in de Pod. “Door alle zintuigen tegelijkertijd te prikkelen en met elkaar te verbinden, worden je hersenen optimaal gestimuleerd. De virtuele ervaring wekt hierdoor dezelfde emoties op als wanneer je de gebeurtenis in de werkelijkheid beleeft,” legt Fred Galstaun (CEO van Sensiks) uit.

Even later ‘vlieg’ ik van een drukke straat vol toeterende auto’s, felle lichten en langs scherende objecten, via een bos in het ochtendgloren naar de top van een berg. Ik voel een zachte bries langs mijn gezicht, de warmte van de opkomende zon en de geur van het bos. De drukte van de afspraken eerder die dag, glijdt van me af en ik verdraai mijn nek bijna om de omgeving goed in me op te kunnen nemen. Helaas, na een paar minuten moet ik alweer terug naar de realiteit.

Breed inzetbaar binnen e-health
“Door het oproepen van bepaalde emoties”, gaat Fred zijn verhaal verder, “is de SRP breed inzetbaar. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met stichting Philadelphia om de Pod in te zetten bij mensen met een verstandelijke beperking. Uit de eerste ervaringen blijkt dat veel cliënten van Philadelphia baat hebben bij de inzet van de SRP, omdat ze kunnen ‘ontsnappen’ aan de waan van de dag. Hierdoor ervaren zij minder stress gedurende de daarop volgende tijd.”

Nadat alle geïnteresseerden zelf het effect van de SRP hebben ervaren, is het tijd voor een presentatie van Suzanne Leijendekkers. Suzanne is directeur innovatie & projecten bij stichting Philadelphia en daarmee verantwoordelijk voor het opstellen van de visie op e-health en domotica.

“Nu zijn bepaalde toepassingen misschien nog nieuw en spannend, maar over vijf jaar vragen onze cliënten hier specifiek om. Als organisatie moet je daar klaar voor zijn.”

SUZANNE LEIJENDEKKERS, Directeur Innovatie & Projecten bij Stichting Philadelphia

Blijvend innoveren
Met behulp van een animatiefilmpje over vier persona’s die de diverse doelgroepen van Philadelphia vertegenwoordigen, geeft Suzanne een inkijkje hoe haar organisatie de toekomst voor zich ziet. De samenwerking met Sensiks is een van de manieren om de visie op e-health vorm te geven.

Suzanne vertelt dat het belangrijk is om te blijven innoveren. “Nu zijn bepaalde toepassingen misschien nog nieuw en spannend, maar over vijf jaar vragen onze cliënten hier specifiek om. Als organisatie moet je daar klaar voor zijn.”

Lessons learned
Afsluitend deelt Suzanne nog een aantal geleerde lessen met ons:

  • Houd initiatieven in het begin klein, zodat het mis mag gaan
  • Zoom regelmatig weer even uit en durf initiatieven te stoppen als het toch niet aansluit bij de visie
  • Lever kortcyclisch op, zodat je kans hebt om feedback op te halen en te verwerken

Deze middag heeft ons kennis laten maken met wat er allemaal mogelijk is om de zorg nog beter te maken. Ook hier blijkt weer dat een heldere visie, lef tonen en fouten durven maken, essentieel zijn voor het behalen van successen.

Marloes Bijl
 
Marloes Bijl
Door haar enthousiasme, pragmatische aanpak en positieve houding weet Marloes mensen mee te nemen op weg naar de nieuwe dag van morgen.
 
https://www.morgens.nl/magazine/innovatie-in-de-zorg-verslag-van-een-5d-ervaring-bij-sensiks

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency