Menu

Has the age of Homo Virtualis began? (Dutch read)

homo virtualis sensiks ray kurzweil

Staan we aan het begin van het tijdperk van De Homo Virtualis? 

 

Wat we tot nu toe hebben gezien is nog niets!

De virtual reality bril steekt steeds vaker de kop op. Al is de aanblik ervan wat sullig en lijkt de hype nog niet echt aan te slaan, toch kijken we hier naar het begin van een ontwikkeling waarvan het einde nog lang niet in zicht is, althans zo voorspellen technologen en futuristen. Creatieven, kunstenaars en diverse pioniers op het gebied van technologie zijn bezig om uit te vinden hoe ze het medium kunnen gebruiken en uiteraard ligt voor alle soorten van spel en vermaak de toekomstige wereld wagewijd open. Ook bedrijven zijn naarstig op zoek naar hoe ze hoe ze Virtual Reality en dronetechnologie kunnen inzetten en defensie, c.q. de ontwikkelaars van materiaal voor defensiedoeleinden, houdt zich er met zeer diepgaande interesse mee bezig…

Holo, VR of FPV?

We kunnen er niet meer om heen, de Hololens, VRbril en de FPV bril doen hun intrede in ons bestaan. Voor de komende 10 jaar is voorspelt dat VR grote sprongen zal maken en zal ons nieuwe mogelijkheden gaan bieden. Of je je in een cyber omgeving begeeft, of met een FPVbril ogen in real time aan de andere kant van de wereld hebt.

Wordt de matrix werkelijkheid?

En hoe gaat het vanaf hier verder? Krijgt Kurzweil gelijk? Volgens hem kunnen we rond 2030 ons neurologische systeem met de cloud verbinden, wat VR tot complete en echte ervaring zal gaan maken. Het klinkt ver weg, maar het is volgens Kurzweil een stuk dichterbij dan we denken.

Een onvoorstelbare toekomst

Sommige futuristen voorzien ergens tussen 2035 -2050 een punt waar ze niet meer voorbij kunnen kijken, het punt waarover ze niet meer over kunnen speculeren of het zich voorstellen wat er gaat gebeuren. Dit is het moment waarop computers even capabel als de mens gaan worden en dit wordt technologische singularity genoemd. Futurist Ray Hammond legt dit helder uit in zijn TedXtalk.. Zijn kijk op het verleden en de toekomst van de mensheid geeft een aardig beeld van waar we nu staan en waarom ze geen idee hebben wat ons te wachtten staat na dit singularity moment. Omdat de versnelling van de rekenkracht van computers volgens de wet van Moore exponentieel toeneemt gaat het straks zo snel dat het niet meer te voorspellen is waar deze digitale / virtuele technologie toe in staat gaat zijn.

Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk?

Medio 2010 werd de smartphone algemeen gangbaar en dat veel in ons leven en in de omgang met elkaar verandert. Wat zal Virtual Reality ons de komende 10 jaar gaan brengen?
Staan we aan het begin van het tijdperk van De Homo Virtualis?
Welke problemen zal de technologie voor ons gaan oplossen? Maar deze vraag rijst ook:
…Welke problemen zal het gaan veroorzaken?

 
 
sensiks home virtualis
 
https://sasfotos.nl/project/face-reality/
 

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency