Menu

LXRY 2017 - From Luxury to reality with SENSIKS. (Dutch read)

sensiks from luxury to reality
 
Zoveel wereld, zo weinig tijd
 
Het liefst pakken we morgen nog het vliegtuig voor een waanzinnig diner onder de sterrenhemel boven de Malediven. Maar de plicht roept hier. Gelukkig ben je als werkpaard de komende maanden niet toegewezen op Nederland. Het merk Sensiks maakt namelijk de fantastische ‘Sensory Reality Pod’, een multi-sensorische interactieve belevingscabine die jou met één druk op de knop naar het strand, de savanne of een ander mooi werelddeel brengt.
 
Een complete zintuiglijke ervaring
 
Virtueel ontsnappen naar een exotisch gebied, dus? Dat klinkt intrigerend. Maar het gaat verder. Want er is een aanzienlijk verschil tussen de Pod van Sensiks en de Virtual Reality-ervaring die we al kennen. Sensiks introduceert namelijk Sensory Reality. Daarmee prikkelt de cabine alle zintuigen tegelijkertijd met een complete ervaring van beeld, geluid, geur, warmte en zelfs wind. Beelden van een zacht ruisende zee worden verrijkt met een zilte zeewind die je écht voelt en een safari wordt levensecht gemaakt. Van woeste schuimkragen bij een westerstorm tot een wandeling met een kudde olifanten. Jouw wens is het bevel.
 
Ideaal voor drukbezette stedelingen
 
De Sensory Reality Pod is ideaal voor stedelingen die de natuur nooit te zien krijgen. Immers: zelfs in onze eigen hoofdstad wordt elk stukje groen perceel tussen de snelweg binnen mum van tijd opgekalefaterd tot nieuw woongebied. Maar de mogelijkheden van de pod beperken zich niet tot ontspanning, plezier en wellness. In samenwerking met onder meer het Radboud Medisch Centrum en stichting Philadelphia onderzoekt het bedrijf ook de mogelijke toepassingen binnen de medische wereld.
 
"SENSIKS heeft als doel het stimuleren van jouw zintuigen om lichaam en geest te ontspannen óf juist te stimuleren. Er bestond nog geen enkele toepassing die alle zintuigen prikkelt, tot nu toe."
Kenmerken van een 24/7 economie zijn o.a. een overvolle agenda, altijd en overal bereikbaar zijn en weinig tijd voor jezelf. Juist daarom is het belangrijk om te blijven relaxen. Even los te komen van de dagelijkse stress. SENSIKS heeft de oplossing en brengt wellness naar een hoger niveau. Op Masters of LXRY 2016 introduceren zij een compleet nieuwe productcategorie binnen de Health, Wellness & Entertainment industrie: modulaire belevingscabines voor professioneel- en thuisgebruik.
 
SENSORY REALITY PODS
 
"De modulaire belevingscabine van SENSIKS is de afgelopen drie jaar ontwikkeld in samenwerking met o.a. Baltan Laboratories, TNO en TU Delft en stimuleert zeer uiteenlopende realistische ervaringen."
 
Denk aan de visuele ervaring van in de verte voorbij glijdende masten van zeilboten, gadegeslagen vanaf een prachtige baai in Griekenland, of het geluid van krekels bij een ondergaande zon in de glooiende heuvels van Toscane. De cabine synchroniseert beeld, licht, geluid, luchtstroom, geur en temperatuur. Op die manier worden alle zintuigen aangesproken, waardoor je werkelijk zult ervaren ergens anders te zijn. De stimuli worden via tijdlijnen geprogrammeerd. De SENSIKS belevingscabine kan optioneel uitgerust worden met een Virtual Reality Bril om een extra dimensie toe te voegen aan de beleving. Door concentratie- en ademhalingsoefeningen kan jij zelf de omgevingen veranderen en aansturen.
 
"Naast een geweldige techniek is de belevingscabine ook nog duurzaam. Cabines zijn volledig CNC gefreesd van de meest duurzame materialen zoals Bamboe, Bio-based MDF of ECO-boards. Als kers op de taart zijn er nieuwe opties op komst."
 
Bron: https://lxry.nl/sensiks-masters-of-lxry-2017/

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency