Menu

The Next step in mixed reality at Bright Day 2018 (Dutch read)

De volgende stap van mixed reality op Bright Day

sensiks bright day next step mixed reality

Een Bright Day is geen Bright Day zonder 'immersive media' en ook dit jaar nemen we je weer virtueel mee naar vreemde plekken.

Virtual reality, mixed reality, augmented reality; het wordt allemaal steeds indrukwekkender en we krijgen steeds betere ideeën over wat we er allemaal mee kunnen. Daarom gaan we dit jaar tijdens Bright Day een stapje verder in ons Mixed Reality Lab.

Nederlandse productstudio Next Empire experimenteert volop met virtual reality en augmented reality. In producten voor klanten maar ook in eigen projecten, zoals in hun nieuwste: The Arcade AR. Een fan-hommage aan het tweede seizoen van de populaire serie Stranger Things, waarin je in augmented reality via een augmented reality-portaal de Upside Down naar de echte wereld haalt.

Miniatuurvoorbeeld

Ook heel bijzonder: Next Empire laat een uniek experiment zien waarbij virtual reality en augmented reality met elkaar gecombineerd worden. Alle grenzen vervangen wanneer je via je telefoon in augmented reality kan zien wat iemand in virtual reality meemaakt.

VR-cabine

Het Nederlandse Sensiks is aanwezig met zijn speciale VR-cabine. Want een virtual reality-bril op doen is leuk, maar in de ‘sensory reality’-cabine van Sensiks sluit de gebruiker aan de ene kant af van de werkelijkheid, en neemt die met een heleboel technologie ergens anders mee naar toe.

De Sensiks-cabine is uitgerust met een geurvernevelaar, surround sound, klimaatcontrole, een wisselbare luchtstroom en verschillende biometrische sensoren die hartslag, huidgeleiding en ademhaling in de gaten houden. Zet een VR-bril op, doe de deur dicht en combineer geluid, geur, temperatuur en luchtstromen met een simulatie die inspeelt op hoe je je voelt. In 2,5 minuut transporteert de Sensiks-cabine naar een hele andere plek.

sensiks virtual reality controllers bright day

Virtuele escape room

Ook staan er niet één maar twee opstellingen van Escape Room TIME. De eerste is een pop-up-versie van de innovatieve escape room zoals Escape Room TIME die in het Muntgebouw in Utrecht aanbiedt. Net zoals in andere escape rooms moet je echte puzzels oplossen om verder te komen en te ontsnappen. Maar die puzzels worden gecombineerd met virtual reality en een spannend verhaal. Bij de stand van Escape Room Time kun je enkele van die puzzels oplossen, en krijg je een idee van hoe zo’n VR-escape room werkt.

Daarnaast heeft Escape Room TIME een primeur tijdens Bright Day: de nieuwste creatie Escapin’ gaat tijdens Bright Day in première. Met vijf personen tegelijk moet je jezelf bevrijden uit een gevangenis en inbreken in een museum. Je helpt daarbij maffiabaas Don John Abruzzi, die een waardevol object uit dat museum wil stelen. In 15 minuten beleef je het spannende verhaal en wordt jouw vindingrijkheid in virtual reality op de proef gesteld.

Vrij in VR bewegen

Nog een manier om virtual reality anders te benaderen is de Omni Arena van Virtuix. Een speciaal loopplatform dat het mogelijk maakt om in 360 graden vrij te bewegen in virtual reality. Je hoeft je geen zorgen te maken om tegen een muur op te botsen of om iets om te slaan, de Omni geeft je de volledige vrijheid om helemaal op te gaan in VR. Er staan twee Omni’s die zijn gekoppeld, zodat je in de virtuele wereld een vriend of familielid kan tegenkomen die op de andere Omni staat, om vervolgens tegen elkaar te spelen.

 

Plan je bezoek!

Let wel: alle Immersive Media-demo's hebben een beperkte capaciteit. Wil je tijdens je bezoek één of meerdere van de experiences niet missen, zorg dan dat je op tijd bij de stand bent, en hou rekening met mogelijke drukte.

Paviljoen

Tijdens Bright Day hebben we ook enkele paviljoens: kleinere, laagdrempelige podia waar je korte spreekprogramma’s van zo’n 15 tot 20 minuten kan bijwonen. Bij ons Immersive Media lab staat zo’n paviljoen, met zitplaatsen voor 125 mensen. Sensiks vertelt daar meer over zijn innovatieve VR Sensory Reality-cabine, en AR Producties komt vertellen over de mogelijkheden van de Microsoft HoloLens.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/tech/bright-day/artikel/3921686/de-volgende-stap-van-mixed-reality-op-bright-day

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency