Menu

Triade carehomes - A worldy experience close to home with Sensiks (Dutch read)

TRIADE - EEN WERELDSE BELEVING DICHT BIJ HUIS MET SENSIKS.

 
zorginstelling triade jeugdzorg
Binnen Triade Vitree gaan we op één van de MVG locaties* gebruik maken van de Sensiks©. De Sensiks is een multi-sensorische belevingscabine waarin alle zintuigen kunnen worden geprikkeld. Behalve dat je dan bijvoorbeeld beelden ziet van het strand, voel je ook de wind door je haren, ruik je de zee en voel je de warmte van de zon op je gezicht. Een multi-sensorische beleving.

Hierdoor kunnen we onze cliënten eenvoudig even uit de dagelijkse omgeving halen en ze nieuwe ervaringen laten beleven. Andere voorbeelden die je kunt ervaren zijn een bezoekje aan de olifanten op de savanne, een wandeling in het bos of een ritje achterop de motor.

Daarnaast biedt de Sensiks© de mogelijkheid om zelf content toe te voegen die specifiek voor de doelgroep kan worden ontwikkeld. Triade Vitree zoekt hierin ook de samenwerking met andere zorgaanbieders die al gebruik maken van de Sensiks©.

Resultaten veelbelovend

De resultaten van het gebruik bij deze collega-instellingen zijn veelbelovend, cliënten die gebruik maken van de cabine komen ontspannen uit de cabine en zijn door de dag heen daardoor alerter. Onderzoek door TNO wijst ook uit dat de combinatie van verschillende zintuigen die geprikkeld worden maakt dat het brein goed geactiveerd wordt. De actieve beleving geeft je een prettig gevoel.

Naast dat cliënten gebruik kunnen gaan maken van de Sensiks© zien we ook een toegevoegde waarde voor de medewerkers. De werkdagen zijn afwisselend maar ook intensief op een MVG-groep, door in je pauze plaats te nemen in de Sensiks ben je even volledig uit de situatie van de dag en kun je daarna de uitdagingen weer beter aan.

*Naar verwachting wordt de Sensiks eind Q1 2019 in gebruik genomen op locatie Gelderse Hout bij Triade.

https://www.triade-flevoland.nl/werken-bij-v1/weekvandemvg/een-wereldse-beleving-dicht-bij-huis

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency