Menu

Virtual worlds at the ALBERT SCHWEITZER hospital a great succes (Dutch read)

Rondrijdende robots, virtuele werelden en diverse apps: de Innovatiedag in het Albert Schweitzer ziekenhuis van 23 november 2017 was een groot succes!
 

De centrale hal van de locatie Dordwijk was goed gevuld met de laatste snufjes op het gebied van zorgtechnologie. Patiënten, bezoekers, verpleegkundigen en dokters zagen op deze manier wat innovatie voor de zorg kan betekenen. RTV Rijnmond maakte van de Innovatiedag een leuke reportage en het Algemeen Dagblad publiceerde dit artikel.

De Sensiks belevingscabine op de innovatiedag.

De computer weet het beter

‘s-Avonds vond het drukbezochte symposium ‘Big Data in de zorg: De computer weet het beter’ plaats. Mooie presentaties van Wim Smit, Floortje Scheepers, Ronald Fokkink en Ruud Veltenaar.

Wim Smit (Directeur MRDM)
De firma MRDM haalde IBM Watson voor Oncologie naar Nederland. Wim vertelde welke kansen zij zien voor Big Data in de zorg. Daarbij werden cases besproken die zij hebben uitgevoerd op het gebied van darmkanker en borstkanker. (De presentatie van Wim is hier te bekijken)

Floortje Scheepers (Hoogleraar Innovatie UMC Utrecht)
Floortje is als medisch hoofd van de afdeling Psychiatrie werkzaam in het UMC Utrecht Hersencentrum. Haar specialisme is kinder- en jeugdpsychiatrie. Een patiënt ‘plotten’ met behulp van big data, dat is haar doel. ‘Zodat we kunnen achterhalen welke behandeling het beste bij hem past’. Zij lichtte dit vanuit haar optiek nader toe. (Presentatie van Floortje is hier te bekijken)

Ronald Fokkink (Adviseur en ervaringsdeskundige)
Er bestaan talloze zelfmeetinstrumenten in de vorm van sensoren en apps waarmee mensen data over hun gezondheid kunnen verzamelen. Deze instrumenten hebben de belofte in zich dat ze kunnen bijdragen aan de verbetering van de gezondheid. Toch zijn voorbeelden waarin zelfmeting zich vertaalt in concrete gezondheidswinst zeldzaam. Ronald vertelde hoe hij zijn persoonlijke ‘big’ data gebruikt voor verbetering van de glucoseregulatie bij diabetes mellitus. Daarnaast ging Ronald in op de consequenties van zelfmeting in de relatie tussen behandelaar en cliënt.

Ruud Veltenaar (Filosoof, inspirator, Tedx spreker)
Als filosoof, TEDx-spreker, bijzonder hoogleraar en friskijker biedt Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Als geen ander weet Ruud de trends en ontwikkelingen te vertalen naar de impact op ons leven en werk en op onze welvaart en ons welzijn. Hoe ziet de transformatie naar een volgende fase in onze beschaving er uit en welke kansen biedt deze die nu niet worden gezien? En hoe maak jij het verschil? Van wake-up call naar call to action: ben jij klaar voor de aandienende toekomst?

De innovatiedag werd georganiseerd door het IDEASz innovatieteam en de afdeling Infomatiemanagement (I&A).

Bekijk hier de aftermovie van de Innovatiedag 2017.

https://ideasz.nl/innovatiedag-en-symposium-2017-computer-weet-beter/

 

Recently added

You have no items in your shopping cart

Total incl. tax:€--,--
Order for another €--,-- and receive free shipping

Language & Currency